İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KATSAYI VE TABAN PUANI

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI KATSAYI DEĞİŞİKLİĞİ VE TABAN PUAN KAÇ OLMALIDIR?

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı ÖSYM tarafından yapılmakta olup, adaylar yazılı ve sözlü olmak üzere değerlendirmeye tabi olacaktır.

Makalemizde öncelikle yazılı sınavı ele alacağız. Adaylar yazılı sınavda toplamda 80 sorudan sorumludur ve 80 soru için 105 dakikaları bulunmaktadır. 

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına giren adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünden toplamda 35 sorudan sorumludur.35 sorunun konu dağılımı aşağıdaki gibidir:

icra müdürlüğü taban puanı.png

  • Alan Bilgisi testinde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanlar yukarıda belirtilen,
  • (a), (b) ve (d) alt bentleri için her biri 0,25
  • (c) ve (e) alt bentleri için her biri 0,125 ağırlık katsayısı ile çarpılarak toplam Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunmaktadır
  • Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testinin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 16/9 ile çarpılması sonucu hesaplanmaktadır.

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına giren adaylar, Alan Bilgisi bölümünden toplamda 45 sorudan sorumludur. 45 sorunun konu dağılımı şu şekildedir:

icra müdürlüğü katsayı.png

  • Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanlarının her biri 0,2 katsayısı ile çarpılarak Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı bulunmaktadır.
  • Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 4/7 ile 5 çarpılması sonucu hesaplanmaktadır.

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ VE YARDIMCILIĞI SINAVI TABAN PUAN NASILDIR?

İcra Müdürlüğü ve Yardımcılığı yazılı sınavda 100 puan üzerinden genel başarı puanı en az 70 puan almak kaydıyla, sınav ilanında belirtilen kadro sayısının 1 kat fazlası aday Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılmaya hak kazanmaktadır.500 kişilik alımda 1000 kişi mülakata hak kazanmaktadır.
70 ve üzeri puan alan aday sayısı, 500 kişilik kadro sayısının 1 katı fazlasına denk gelmediği durumda Genel Başarı Puanı aşağıdaki gibi hesaplanmaktadır.
70 ve üzeri puan alan aday sayısı, 500 kişilik kadro sayısının bir katı fazlasına ulaşmadığı
takdirde Genel Başarı Puanları;
  • P = k+10 ((x-µ)/σ)
  • P: Adayın Genel Başarı Puanını tanımlamaktadır.
  • x: Adayın Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testine ait Başarı
Puanlarının toplamını tanımlamaktadır.
  • µ: Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testine ait Başarı Puanlarının toplamlarının ortalaması tanımlamaktadır.
  • σ: Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testine ait Başarı Puanlarının toplamlarının standart sapmasını tanımlamaktadır.
Formülü kullanılarak ortalaması k, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülmektedir. Burada k, kadro sayısının en az bir katı fazlasına kadar adayın Genel Başarı Puanının 70 puan barajını geçmesini sağlayacak ve en yüksek Genel Başarı Puanı 100 olacak şekilde belirlenmektedir.
Yazılı sınavı kazanan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alanlar adaylar sözlü sınava çağrılıp mülakata hak kazanmaktadır.

(a), (b) ve (d) alt bentleri için her biri 0,25

(c) ve (e) alt bentleri için her biri 0,125 ağırlık katsayısı ile çarpılarak toplam Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunmaktadır


İlgilenebileceğiniz Eğitimler

İCRA MÜDÜR YARDIMCILIĞI VİDEO EĞİTİM PAKETİ

Eğitim Türü:
Video Eğitim
Süre:
350 Saat
4560TL

İlginizi Çekebilecek Makaleler

2023-03-29
Detaylar makalemizde...